top of page
Paper Leaves Cutouts
Kookdemonstraties

Prijs per deelnemer: € 37,00 inclusief: drankjes, eten en schrijfmateriaal
 

Locatie: Anjerstraat 21, Almere Buiten
 

theartofhealthycooking@gmail.com

Volgende Kookdemonstratie 27 juni
13:00 uur 

Feestelijke en Voedzame Zomerse Gerechten
 

In 2021 geven we kooklessen in de vorm van dynamische kookdemonstraties. We bieden plaats aan maximaal 6 deelnemers. De demonstraties zijn 3 uur lang, waarbij een thema aan bod komt. Aan het einde van de les kunnen de deelnemers alle gerechten proeven. Tijdens de demonstratie moedigen we vragen aan over kwesties die betrekking hebben op het thema van de klas, koken, en eten. Bij sommige demo's kunnen de deelnemers wat hands-on werk doen. Bij elke demonstratie wordt schrijfmateriaal voorzien.
Deze demonstraties zijn dynamisch, gezellig en informatief. Ze zijn een perfecte manier om gerechten van begin tot eind te leren maken met gemak, duidelijkheid en een goede kans op succes.

Doelgerichte Kooklessen

€ 195 voor 3 semi hands-on lessen

Inclusief recepten, en informatieboekje 

Maximaal 6 deelnemers (vanwegen covid-19 restricties)

theartofhealthycooking@gmail.com

Koken om de geestelijke gezondheid te ondersteunen 

Het bewijs is duidelijk: steeds meer mensen lijden aan geestelijke gezondheidsproblemen. Nog zorgwekkender is dat wat we doen om deze problemen te behandelen, niet genoeg mensen helpt.. Door meer van hetzelfde te doen, wordt de geestelijke gezondheidscrisis eenvoudigweg niet adequaat aangepakt. Onze huidige oplossing voor deze toenemende epidemie in de geestelijke gezondheidszorg werkt volgens een farmaceutisch model - en medicatie wordt gebruikt als de belangrijkste eerstelijnsbehandeling.

Maar als een behandeling echt effectief is, zou het aantal stoornissen en invaliditeit als gevolg van de ziekte dan niet eerder moeten afnemen dan toenemen? Zouden we niet moeten zien dat het aantal depressies en zelfmoord daalt? Een conventionele behandeling helpt sommigen, maar lost het probleem niet voldoende op. 

We hebben nieuwe oplossingen nodig voor deze crisis, en het is wellicht het overwegen waard om uw manier van eten te veranderen. We weten dat goede voeding belangrijk is voor een goede gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Slecht eten kan allerlei lichamelijke ziekten veroorzaken, zoals obesitas, diabetes type II, hart- en vaatziekten en ook vroegtijdig overlijden. Slechte voeding is een belangrijke risicofactor voor de ontwikkeling van psychische aandoeningen.  

Het komt erop neer dat niet alleen de aanwezigheid van gezonde voeding, maar ook de afwezigheid van ongezonde voeding bijdraagt ​​aan een goed resultaat.

KOOKWORKSHOP_ CLEAN COOKING,  Zondag 26

juli 10 2021   13:00 uur

Macronutriënten

Macronutriënten hebben een belangrijk effect op onze gezondheid. Calorieën tellen de energie die we uit voedsel halen, maar vertellen ons niet veel over de voedingswaarde van voedsel..

100 calorieën uit een avocado die als vet wordt beschouwd, is beter voor je dan 100 calorieën uit een donut die uit eenvoudige koolhydraten gemaakt is.

De nadruk legt ons weer op het voedselgehalte vanuit het perspectief van vette koolhydraten en eiwitten. Dit zijn allemaal macronutriënten.

Macro - wat groot betekent - voor grote moleculen en ja, ze zijn essentieel voor de ontwikkeling en werking van uw hersenen.

Het is belangrijk om een ​​gezond evenwicht van deze macronutriënten te behouden. Een beperking kan ervoor zorgen dat uw lichaam niet optimaal functioneert en het kan zelfs een essentiële taak missen.

Leerdoelen:​
 

*leren hoe verschillende soorten koolhydraten worden verwerkt
 

*koken met de beste bron van plantaardige koolhydraten, vetten, eiwitten

micro.jpg

 juli 11 2021   13:00 uur

Micronutriënten

Micronutriënten zijn voedingsstoffen die het lichaam in zeer kleine hoeveelheden nodig heeft. Deze omvatten vitamines, mineralen, antioxidanten en fytonutriënten. Je brein heeft alle essentiële micronutriënten nodig om optimaal te functioneren.

Essentiële vitamines en mineralen zijn nodig voor veel verschillende aspecten van een optimale geestelijke gezondheid en vaak is er een vicieuze cirkel waarin een lage inname van voedingsstoffen bijdraagt ​​aan een slechte geestelijke gezondheid en vice versa. En het is een cyclus die lastig kan zijn om uit te komen.

 

Leerdoelen:

*Begrijp de samenstelling van voedingsmiddelen  op microniveau
 

*Herken de basisbehoeften van de hersenen en hoe u deze beter kan voeden
 

*Identificeer de verschillende manieren waarop micronutriënten het lichaam in stand houden en ondersteunen


*koken met kennis van micronutriënten

Healthy Salad

juli 12 2021   13:00 uur

Tips om gerechten te versterken voor optimale geestelijk gezondheid

Factoren die het vermogen van  voedsel om onze geestelijke gezondheid te ondersteunen, in gevaar kunnen brengen.

 

Erken het brede scala aan omgevingsfactoren die uitputting van voedingsstoffen in onze voedselvoorziening kunnen veroorzaken

 

Manieren om de gezondheid van uw microbioom (gezonde darmen) te ondersteunen.

Leerdoelen:

*het koken van heerlijke gerechten met kennis van macro- en micronutriënten

Kookworkshop voor de hele gezin

Familie Workshops in overleg

theartofhealthycooking@gmail.com
 

Prijs: vanaf €250

Kinderen vanaf 6 jaar welkom

Met onze familie kookworkshops bieden we een unieke 'teambuilding' ervaring voor het hele gezin. we kunnen maximaal 6 gezinsleden huisvesten (uit hetzelfde huishouden). Samen ontwerpen we een menu waarmee de individuele leden van alle leeftijden blij van worden. Aan het einde van de workshop maakt uw gezin samen een complete maaltijd, krijgt u recepten, en verpakkingen om het eten mee naar huis te nemen.

Family Cooking
bottom of page